Poučenie o ochrane osobných údajov

Poučenie o ochrane osobných údajov

Na aký účel budú osobné údaje spracúvané?

Sprostredkovateľ spracúva Vaše osobné údaje v súlade s Nariadením európskeho parlamentu a ľady (EU) Č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Vaše osobné údaje budú spracúvané Sprostredkovateľom v rozsahu potrebnom na plnenie povinností Sprostredkovateľa vyplývajúcich z Dohody. Bez poskytnutia osobných údajov nie je možné plniť povinnosti Sprostredkovateľa, ktoré mu z Dohody vyplývajú. Právnym základom spracúvania Vašich údajov bude uzavretá Dohoda. V súvislosti s hlavným účelom spracovania môžu byť osobné údaje spracúvané na ďalšie účely v rozsahu, v akom to od Sprostredkovateľa vyžadujú právne predpisy (napr. povinnosti v oblasti ochrany pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti alebo povinnosti vyplývajúce zo zákona o účtovníctve). V týchto prípadoch je právnym základom na spracovanie osobných údajov plnenie zákonných povinností Sprostredkovateľa.

Podľa zákona č.297/2008 Z.z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu a o zmene a doplnení niektorých zákonov má Sprostredkovateľ povinnosť spracúvať osobné údaje na účely predchádzania a odhaľovania legalizácie príjmov z trestnej činnosti a financovania terorizmu, čo podľa okolností zahŕňa najmä: a) identifikáciu klienta, b) identifikáciu konečného užívateľa výhod, c) zistenie vlastníckej štruktúry a riadiacej štruktúry klienta, ktorý je právnickou osobou, d)získanie informácií o účele a plánovanej povahe obchodu alebo obchodného vzťahu, e) zistenie, či klient alebo konečný užívateľ' výhod klienta je politicky exponovanou osobou alebo sankcionovanou osobou, f) zistenie pôvodu finančných prostriedkov alebo majetku pri obchode alebo obchodnom vzťahu, g) zistenie, či klient koná vo Vlastnom mene, vykonávanie priebežného monitorovania obchodného vzťahu.

Komu môžu byt osobné údaje postúpené?

V súvislosti s naplnením cieľov Dohody môžu byť Vaše osobné údaje poskytnuté v nevyhnutnom rozsahu tretím osobám,

napríklad:

- realitným maklérom Sprostredkovateľa,

- advokátovi za účelom prípravy alebo posúdenia zmluvnej dokumentácie (napríklad na prípravu kúpnej zmluvy), prípadne na vykonanie autorizácie zmluvy,

- notárovi za účelom prípravy notárskej zápisnice alebo banke za účelom prípravy vinkulácie,

- znalcovi za účelom vypracovania znaleckého posudku alebo energetického certifikátu na nehnuteľnosti

- finančnému sprostredkovateľovi za účelom sprostredkovania úveru na nadobudnutie nehnuteľnosti,

- spolupracujúcej realitnej kancelárii, ktorá zastupuje druhú zmluvnú stranu v spoločnom obchodnom prípade,

- príslušnému okresnému úradu (katastrálnemu odboru) pri podaní návrhu na zápis do katastra nehnuteľností.

Ako dlho budú osobné údaje uchované?

Údaje budú uchované po dobu vyžadovanú právnymi predpismi alebo potrebnú na uplatnenie zodpovednostných nárokov (napr. zákon č. 297/2008 Z.z. vyžaduje uchovanie dokumentácie po dobu piatich rokov od ukončenia zmluvného vzťahu).

Aké máte práva?

Máte právo:

- na prístup k informáciám o tom, V akom rozsahu sú Vaše osobné údaje spracúvané,

- požadovať opravu osobných údajov ak zistíte, Že nie sú správne, alebo požadovať doplnenie neúplných údajov

- získať svoje osobné údaje, ktoré ste Sprostredkovateľovi poskytli, v bežne používanom elektronickom formáte a preniesť ich k inému subjektu (avšak iba v prípade, ak sú Sprostredkovateľom spracúvané automatizovanými prostriedkami),

- požadovať obmedzenie spracúvania Sprostredkovateľom, ak zároveň napadnete správnosť osobných údajov alebo ak je spracúvanie nezákonné, alebo už ich nepotrebuje Sprostredkovateľ) ale potrebujete ich Vy na uplatnenie svojich nárokov,

- požadovať vymazanie Vašich osobných údajov, ak už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získali alebo spracúvali,

ak sa osobné údaje spracúvali nezákonne alebo ak musia byť vymazané, aby sa splnila zákonná povinnosť)

- podať sťažnosť dozornému orgánu, ak sa domnievate, že Vaše práva týkajúce sa osobných údajov boli porušené. Dozorným orgánom je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12,820 07 Bratislava 27.

 

Zdroj: brožúra Realitnej únie: " Predaj, kúpa, prenájom nehnuteľnosti", www.realitnaunia.sk

 

 

Prvý krát sme sa vo veci prenájmu bytu obrátili na RK KLÚĆ,menovite na maklérku Ing. Janku Vikrutovú. S jej prístupom a riešením prenájmu bytu sme boli veľmi spokojní. Množstvom vedomostí v oblasti realitného trhu nám pomohla detailne doladiť nájomnú zmluvu a svojím aktívnym prístupom vo veľmi krátkom čase byt prenajala. Ešte raz ďakujeme.

Katka a Róbert Turčanovci

Ing. Jana Vikrutová

S realitnou kanceláriou Kľúč, menovite pani Lackovou, spolupracujeme ako spoločnosť prenajímajúca priestory rôznych charakteristík, opakovane niekoľko rokov. Jej prístup bol vždy proaktívny a nadštandartne profesionálny. Doporučujem. S dôverou sa môžete obrátiť, či ako majiteľ nehnuteľnosti, či ako záujemca.

A. Satinová, Satina s.r.o.

Ing. Ľubomíra Lacková

So spoluprácou s Ing. Ľubomírou Lackovou som dlhodobo veľmi spokojný. Opakovane prenajíma náš byt niekoľko rokov. Pracuje veľmi profesionálne, zodpovedne a efektívne.

I. Petranský

Ing. Ľubomíra Lacková

Ďakujem za spoluprácu pri predávaní bytových jednotiek.

J. Gura, Habemus s.r.o.

Mgr. Jana Tomčíková

S predajom mojej chaty realitnou kanceláriou Kľuč, som bol veľmi spokojný. Všetko prebehlo v poriadku. Realitné služby boli na vysokej profesionálnej úrovni.

RNDr. R. Holzer, Bratislava II

Ing. Zdenka Onuferová

RK Kľúč nás výborne sprevádzala cestou nájdenia nájomníka do nášho bytu. Obzvlášť oceňujeme individuálny prístup, staging z vlastnej iniciatívy poskytnutý RK, ktorý pomohol k zvýšeniu atraktivity inzercie, nastavenie inzercie samotnej i v neľahkej dobe pandémie a skvelú spoluprácu pri výbere nájomcu. Ďakujeme :) Spokojný klient

Branislav C.

Ing. Ľubomíra Lacková

Služby realitnej kancelária Kľúč som využila dva krát pri prenajímaní bytu. Bola som veľmi spokojná s profesionálnym prístupom a ochotou všetkých jej maklérov.

Ing. K. Dobrotková, Pezinok

Ing. Ľubomíra Lacková

Chcela by som sa pani Jane Vikrutovej veľmi pekne poďakovať za promptnosť, ústretovosť, serióznosť a nesmiernu ochotu pri riešení predaja našich pozemkov. Všetko prebehlo v najkratšom možnom čase. Pani Vikrutová je profesionál na pravom mieste. S dôverou sa na ňu určite obrátim aj pri ďalšom obchode. Vrelo ju odporúčam.

A. Borbélyová, Veľký Biel

Ing. Jana Vikrutová

Od začiatku veľmi profesionálny prístup pri predaji nášho bytu, vysvetlenie všetkých náležitostí, príprava podkladov, zabezpečenie a dodržanie termínov, môžeme len smelo odporučiť. Pri spolupráci s RK Kľúč vidno bohaté skúsenosti v realitnej oblasti. Týmto zároveň vyslovujem vďaku pani Lackovej rovnako za jej ľudský ako aj vysoko odborný prístup.

J. Jando

Ing. Ľubomíra Lacková

Pani Vikrutová bola vôbec prvá realitná maklérka, s ktorou som riešil kúpu bytu. Bol som milo prekvapený jej profesionálnym, konštruktívnym a priateľským prístupom.

P. Kikinder, Hrubá Borša

Ing. Jana Vikrutová

Všetky referencie