PREDANÉ - Jedinečný historický byt neďaleko Banskej Štiavnice - Kľúč RK s. r. o.

PREDANÉ - Jedinečný historický byt neďaleko Banskej Štiavnice

  • DJI_0140_panorama.jpg
  • NIK_6564.JPG
  • NIK_6590.JPG
  • NIK_6557.JPG
  • NIK_6566.JPG
  • NIK_6574.JPG
  • NIK_6478.JPG
  • NIK_6543.JPG
  • NIK_6475.JPG
  • NIK_6520.JPG
  • IMG_20230725_155820235_HDR.jpg
  • IMG_20230725_155850918.jpg
  • NIK_6529.JPG
  • NIK_6620.JPG
  • zahrada Piargjpg.jpg
  • DJI_0131.JPG

4-izbový byt na podnájom v lokalite Štiavnické Bane v Banskej Štiavnici

Predstavujeme vám veľkorysý byt v historickom dome s jedinečnou atmosférou. Dom sa nachádza v centre obce Štiavnické Bane. Vzdialenosť od historického mesta Banská Štiavnica je len 3km, približne 5 minút cesty autom. Obec je historicky známa svojou baníckou minulosťou a vďaka svojej polohe v Štiavnických vrchoch a mnohým jazerám – aj ako rekreačná oblasť. Nachádza sa tu množstvo pamiatkovo chránených objektov, turistických chodníkov, reštaurácií a penziónov.

História domu
Ponúkaná nehnuteľnosť sa nachádza oproti obecnému úradu. História domu siaha až do ďalekého 17. storočia, kedy tu mali jezuiti svoje sídlo. No tu slávna minulosť domu nekončí. Táto stavba totiž v minulosti slúžila ako meračský úrad a v jej priestoroch sa zakreslovali mapy. Pred domom je osadená informačná tabuľa, keďže samotný dom je súčasťou historického náučného chodníka.
Dom je vyhlásený za Národnú kultúrnu pamiatku a tento zápis je aj na liste vlastníctva.

Bytový dom
V celom bytovom dome sa nachádzajú 4 individuálne byty na dvoch podlažiach. Ponúkaný byt je na druhom podlaží a prešiel v rokoch 2014 - 2018 kompletnou rekonštrukciou, pričom bolo zavedené kúrenie teplovodným krbom, vybudovaná nová moderná kúpeľňa, položená plávajúca podlaha, osadené historizujúce drevené okná a obnovená z časti aj fasáda domu – uličná strana kompletne. V prípade záujmu je možné čerpať granty cez Ministerstvo kultúry v programe - Obnovme si svoj dom.

Byt
Celý byt má spolu 95 m2, vďaka vysokým stropom a množstvu okien pôsobí vzdušne a svetlo. Okná boli vyrobené na mieru stolárom. Byt má aj pôvodné pôsobivé drevené trámy. Nachádzajú sa tu 4 rozľahlé miestnosti, z čoho jedna je prepojená kuchyňa s jedálňou (32m2). Obývacia miestnosť (21m2) je priechodná. Za obývačkou je veľká samostatná spálňa s rozlohu 22m2, orientovaná do záhrady. Posledná je miestnosť s krbom, ktorá sa dá samostatne zavrieť, má 18,5m2 a je orientovaná do záhrady. Prechádza do technickej miestnosti, ktorá tiež slúži ako špajza (4m2). Byt je možné dispozične prerobiť aj na 4-izbový.
K bytu prislúcha aj prízemný priestor – dielňa, má rozlohu 30m2 a skladá sa z dvoch miestností.

Záhrada
Za domom je rozľahlá záhrada, ktorá slúži len obyvateľom bytového domu. Záhrada je vo vlastníctve pozemkového fondu, ale majitelia majú dlhodobo užívateľské právo bez poplatku.

Náklady
Veľkou výhodou nehnuteľnosti sú veľmi nízke náklady. Náklady pre 3-člennú rodinu nepresiahnu 120,- eur mesačne. Voda je obecná, kanalizácia je riešená trativodom. V dome je zavedená elektrina, kúrenie je riešené teplovodným krbom. Radiátory sú v každej izbe, trúbky sú medené. Náklady na drevo sú približne 50,- eur mesačne, do spoločenstva vlastníkov sa momentálne platí symbolických 10,- eur mesačne. Možnosť zavedenia plynu, prípojka je pred domom.

Možnosti využitia
Bytový dom má rôzne možnosti využitia, či už na súkromné, alebo podnikateľské účely. Keďže k bytu prislúcha aj prízemný – pivničný priestor 30m2 – veľkosti malého bytu, je možné tento priestor zrekonštruovať a ďalej prenajímať. K bytu patria aj krásne podkrovné priestory – tzv. padláš, kde je taktiež možné v budúcnosti vybudovať ďalší menší byt. Vašej kreativite a možnostiam sa tu medze nekladú. Byt je svojou polohou a svojou jedinečnou atmosférou predurčený na netradičné bývanie s nádychom histórie.

Pozrite si video k tejto nehnuteľnosti na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=J0vt9zMB4pw

V prípade ďalších otázok nás prosím kontaktujete na info@kluc.sk, radi vám poskytneme ďalšie informácie. Na byt je možné čerpať hypotekárny úver, je bez tiarch, ihneď voľný.

Cena: dohodou

Využite služby spoľahlivej realitnej kancelárie, ktorá je na trhu už viac ako 21 rokov! Ponúkame aj ďalšie služby súvisiace s nehnuteľnosťami: inžiniering, homestaging: interiérové poradenstvo, služba architekta, služby znalca, hypotekárneho poradcu a právnika. Využite komplexné služby v oblasti realít! Bližšie informácie nájdete aj na našej stránke kluc.sk, RK Kľúč.

Podrobné informácie

vrátane provízie
1
1
3
125 m²
95 m²
osobné
úplne prerobený
aktívne
áno - separovaný
verejný vodovod
230V
septik
TV káblový rozvod
sprchovací kút
vlastné - pevné palivo
30 m²
iné
čiastočne
po rekonštrukcii
drevené
asfaltová cesta

Video

Poloha nehnuteľnosti na mape

Štiavnické Bane, Banská Štiavnica, Slovensko

  • Štát Slovensko
  • Kraj Banskobystrický
  • Okres Banská Štiavnica
  • Mesto Štiavnické Bane
  • Druh 4-izbový byt
  • Typ podnájom
  • Vlastníctvo osobné
  • Kontakt 0907 507 507
  • Pridané 11. august 2023 13:00 hod

Pre viac informácií kontaktujte

Kľúč RK s. r. o.

Kľúč RK s. r. o.

Záhumenice 6, 902 01 Pezinok

0907 507 507

kluc@kluc.sk

Precíznosť, zmysel pre detail a zodpovedný prístup pre obidve strany počas našej dlhodobej spolupráce. Ďakujeme!

Gabriela Janíková

Ing. Ľubomíra Lacková

Služby realitnej kancelária Kľúč som využila dva krát pri prenajímaní bytu. Bola som veľmi spokojná s profesionálnym prístupom a ochotou všetkých jej maklérov.

Ing. K. Dobrotková, Pezinok

Ing. Ľubomíra Lacková

Odporúčam pani Lackovú a jej realitnú kanceláriu Kľúč. Robí poctivú, trpezlivú prácu a nasadzuje svoje skúsenosti v prospech klienta. Našla mi nájomníka podľa mojich predstáv.

Emil Páleš

Ing. Ľubomíra Lacková

Služby pani Lackovej som využila opakovane. S prácou a prístupom pani Lackovej som bola maximálne spokojná. Je to človek, ktorý veľmi dobre rozumie tomu, čo robí. Určite odporúčam využiť jej realitné služby.

Alica J.

Ing. Ľubomíra Lacková

S realitnou kanceláriou Kľúč, menovite pani Lackovou, spolupracujeme ako spoločnosť prenajímajúca priestory rôznych charakteristík, opakovane niekoľko rokov. Jej prístup bol vždy proaktívny a nadštandartne profesionálny. Doporučujem. S dôverou sa môžete obrátiť, či ako majiteľ nehnuteľnosti, či ako záujemca.

A. Satinová, Satina s.r.o.

Ing. Ľubomíra Lacková

S predajom mojej chaty realitnou kanceláriou Kľuč, som bol veľmi spokojný. Všetko prebehlo v poriadku. Realitné služby boli na vysokej profesionálnej úrovni.

RNDr. R. Holzer, Bratislava II

Spoluprácu s Vašou spoločnosťou hodnotím ako vysoko profesionálnu. Oceňujem hlavne promptnosť a kvalitu vyškolenia zamestnancov v ADOLIA, a.s. Služby , ktoré ste nám poskytli, hodnotím na vysokej profesionálnej úrovni a verím že naša spolupráca bude naďalej rovnako úspešná.

D. Hahn, predseda predstavenstva, ADOLIA, a.s.

Ing. Ľubomíra Lacková

S realitnou kanceláriou KĽÚČ mám veľmi dobrú skúsenosť. Nadštandardný prístup pani Ing. Lackovej, výborná komunikácia a snaha vyhovieť klientovi. Som veľmi rada, že som ju spoznala a presvedčila som sa, že je človek na pravom mieste. Ďakujem aj touto cestou za spoluprácu.

I. Essenderová, Vištuk

Ing. Ľubomíra Lacková

Už roky spolupracujem s pani Lackovou. Som veľmi spokojná s jej prácou a spôsobom akým pracuje. Je flexibilná, spoľahlivá a vždy mi nájde i veľmi spoľahlivých klientov.

Lucia Vargová

Ing. Ľubomíra Lacková

Profesionálny, ukážkový prístup a komunikácia zo strany pani Lackovej v procese nájmu nehnuteľnosti. Na základe osobných skúsenosti môžem služby realitnej kancelárie Kľúč odporučiť.

Jakub Foltýn

Ing. Ľubomíra Lacková

Všetky referencie